„A kényelemnek túl nagy az ára”

Mario megkönnyebbülten dőlt hátra a sofőrülésben, miután megszabadult a veszélyes rakományától, egy teljes pótkocsi nitroglicerintől, amit egy kigyulladt olajkút lángjainak elfojtására szállított. Nehéz út állt mögötte, társai életüket vesztették, de ő sikeresen célba juttatta a rakományt, és most végre megkapja a jól megérdemelt bérét, hogy hazatérhessen ebből a poros helyből.

A teherautó váltóját sebességbe téve Mario megindult, de hirtelen fékeznie kellett, mivel elfelejtett autópálya-matricát vásárolni. Az online pótlás során észrevette, hogy többet fizet, mint szokott, de ezen nem akart most túlságosan aggódni, hiszen úgy érezte, megengedheti magának. Útja felénél eszébe jutott, hogy megvehetné a repülőjegyét haza, Párizsba. Egy parkolóban megállva néhány kattintás után azonban újabb pluszköltségekkel szembesült, ami már jelentős összeget tett ki. A parkolásért is fizetnie kellett az interneten, amiért külön díjat számoltak fel, és így a frissen kapott pénze gyorsan el is fogyott.

Mario előtt állt a választás lehetősége: vagy visszatér és vállal egy újabb veszélyes fuvarozást, vagy marad a poros helyen, és sosem jut haza. Elgondolkodott azon, hogy talán mégis bevállalja az újabb szállítmányt, de egy dolog már biztos számára: a kényelemnek túl nagy az ára.