Wyomingi mesebeli kastély eladó

Egy valóságos tündérmesebeli kastély került piacra Wyomingban, az Egyesült Államokban, melynek impozáns méretei és lélegzetelállító elhelyezkedése van: 30 méter magas, 40 szobás, és több kilátótoronnyal rendelkezik.

A Star Valley felső szakaszán, Bedford közelében található, 2500 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő ingatlan 14 millió dollárért (körülbelül 5,1 milliárd forintért) keresi új tulajdonosát. A kastélyt a helyi Cowboy State Daily lap is említi, mint egy modern Hófehérke otthonát. Az építője, Deon Heiner, aki egy helyi mormon telepes család leszármazottja volt, a híres németországi Neuschwanstein kastélyt vette alapul, amikor megálmodta ezt a különleges épületet.

A kastély falai egymillió téglából épültek fel, és a munkálatok 8 évet vettek igénybe, de a kastélyban betonból is bőven található, összesen 5300 köbméternyi. A kastélyban számos szoba, folyosó, alagút, rejtett terem, pince található, valamint egy lift, egy helikopter leszálló a tetőn, és egy repülő kifutópálya is a birtokon.

A kastély építése összesen 30 évig tartott, mire végül késznek nyilvánították. A tavaly októberben elhunyt építőipari vállalkozó, Heiner után csak Heiner-kastélynak nevezett ingatlan most új gazdát keres a hatalmas összegért.