Szombathelyi rab külön elzárásban a rendőr zaklatása miatt

A Szombathelyi Járásbíróság 80 napos elzárásra ítélte azt a férfit, aki a szabadságvesztését töltötte a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben, és zaklatással, valamint becsületsértéssel vádolták.

A vádlott tavaly augusztusban, amikor a bíróságról a börtönbe szállították, többször is sértegette az őt kísérő rendőrt. Trágár kifejezésekkel illette, például azzal, hogy „Rohadjon meg minden kék!”. Továbbá erőszakos cselekményekkel fenyegette meg a rendőrt, így fogalmazott: „Letépem rólad az egyenruhát és megöllek!”, valamint „Ha nem leszel egyenruhában, megverlek, aztán te fogsz futni!”. A fenyegetések mellett azt is állította, hogy fel fogja jelenteni a rendőrt, és ki fogja rúgatni, hogy ne tudja eltartani a családját.

A börtönben történő egészségügyi befogadásakor, a befogadási nyilatkozat aláírása közben a rab még további fenyegető megjegyzést tett: „ezzel a tollal akár le is szúrhatnálak titeket.”. Az ítélet, amelyet a zaklatás és becsületsértés miatt hoztak, jogerős lett.