Egészen döbbenetes, megint honnan jött vissza az El-döntőbe jutó Leverkusen

Egészen döbbenetes módon nyújtotta tovább veretlenségi szériáját a Bayer Leverkusen, a 82. percben még kétgólos hátrányban lévő német bajnok a 97. percben egyenlített a Roma ellen, és 4–2-es összesítéssel jutott be az Európa-liga döntőjébe.

Finoman szólva is kedvező helyzetből várt a visszavágót a német bajnok: Rómában 2–0-ra nyert a Leverkusen, amely az idény mind a 49 tétmeccsén veretlen maradt az elődöntő visszavágója előtt. A Roma elleni meccsen a "farkasoknak" legalább két gólt kellett volna szerezniük, ami támadó szándékukat erősítette. A Leverkusen azonban a játékrész derekára átvette a kezdeményezést, és sorra alakított ki helyzeteket, de Mile Svilaron senki sem tudott átjutni.

A vendégcsapat egy büntetőből szerzett vezetést, amikor Jonathan Tah feleslegesen szabálytalankodott, és Leandro Paredes a kapu közepébe emelt (0–1). A fordulást követően a Roma tovább növelte előnyét, amikor Hlozek kezezése miatt újabb tizenegyest ítéltek, amit ismét Paredes értékesített (0–2).

A Leverkusen próbálkozott, de az átütőerő hiányzott, mígnem egy római hiba után öngóllal szépítettek (1–2). A végjátékban Josip Stanisic a 97. percben egyenlített egy hidegvérű csel után, és tökéletesen lőtte ki hét méterről a hosszú sarkot, így a Leverkusen csodálatos módon bejutott a döntőbe (2–2).

Az Atalanta Ademola Lookman vezérletével 3–0-ra legyőzte a Marseille-t, így ők lesznek a Leverkusen ellenfelei a döntőben, amely május 22-én kerül megrendezésre Dublinban. Az Európa-konferencialigában az Olympiakosz, a Ferencvárost búcsúztató csapat, a Fiorentina ellen lép majd pályára a fináléban, amelyet május 29-én Athénban rendeznek.

Európa-liga, elődöntő, visszavágó

Atalanta (olasz)–Marseille (francia) 3–0 (Lookman 30., Ruggeri 52., E. Touré 95.), továbbjutott: az Atalanta, 4–1-es összesítéssel.

Bayer Leverkusen (német)–AS Roma (olasz) 2–2 (G. Mancini 82. – öngól, Stanisic 90+7., ill. Paredes 43., 66. – mindkettőt 11-esből), továbbjutott: a Leverkusen, 4–2-es összesítéssel.

A Fradi réme döntőzhet a Fradi csoportellenfelével

Az Olympiakosz az Aston Villa elleni győzelem után, ahol Ajub el-Kabi mesterhármast szerzett, hazai pályán is győzött, így bejutott a döntőbe, ahol a Ferencváros csoportriválisa, a Fiorentina lesz az ellenfél. A döntőt Athénban rendezik, így az Olympiakosz hazai környezetben léphet pályára első európai fináléjában.

Európa-konferencialiga, elődöntő, visszavágó

Olympiakosz (görög)–Aston Villa (angol) 2–0 (el-Kabi 10., 81.), továbbjutott: az Olympiakosz, 6–2-es összesítéssel.

FC Bruges (belga)–Fiorentina (olasz) 1–1 (Vanaken 20., illetve Beltrán 85. – 11-esből), továbbjutott: a Fiorentina, 4–3-as összesítéssel.