Új miniszteri biztos kinevezése

Lantos Csaba energiaügyi miniszter kinevezte Horváth Kristófot az Energiaügyi Minisztérium európai uniós forrásokból megvalósuló projektjeiért felelős miniszteri biztosnak.

A csütörtöki hivatalos értesítő szerint Horváth Kristóf feladatai közé tartozik az Energiaügyi Minisztérium európai uniós forrásokból megvalósuló fejlesztéseinek figyelemmel kísérése, a projektekkel kapcsolatos koordinációs feladatok ellátása, valamint a fejlesztések lebonyolításában részt vevő szervezetekkel való kapcsolattartás. Ezen felül rendszeres monitoringértekezletek tartásával ellenőrzi a projektek előrehaladását, részt vesz a fejlesztéseket érintő eseményeken és egyeztetéseken, illetve azok kommunikációjában.

Horváth Kristóf rendszeresen tájékoztatja az energiaügyi minisztert, előrehaladási jelentéseket és beszámolókat készít, és szükség esetén javaslatot tesz a fejlesztések előrehaladásának elősegítésére, az ehhez szükséges intézkedésekre. Közreműködik az Energiaügyi Minisztérium európai uniós támogatások allokálásával foglalkozó szervezeti hátterének kialakításában, és együttműködik azzal a fejlesztések megvalósítása érdekében.

A miniszteri biztos végrehajtja mindazon feladatokat, amelyeket az energiaügyi miniszter a feladatkörébe utal, felel a feladatkörébe tartozó jogszabálytervezetek és vezetői döntések szakmai előkészítéséért és végrehajtásáért, összehangolja az abban közreműködő szervezeti egységek munkáját, ellenőrzi a kiadott feladatok végrehajtását. A kinevezés április 10-től szól legfeljebb két évre, de ismeretlen okból csak egy hónappal később tették közzé.

Mindezért helyettes államtitkári juttatás és két fős titkárság jár Horváth Kristófnak, aki régi energiaipari szakember, egyebek közt volt az Országos Atomenergia Hivatal főigazgató-helyettese is.