Charlie véleménye a mai zenéről és életútjának meghatározó pillanatairól

Charlie, a híres magyar énekes, az Indexnek adott interjúban beszélt karrierjéről, jelenlegi életéről, a mai zenei kínálatról és életútjának meghatározó pillanatairól.

Az énekes évek óta nem hallgat zenét, és elmondása szerint már nem is jár a városba, csak nagyon fontos eseményekre taxival. A fellépésekre is külön viszik. Charlie azt is elárulta, hogy mióta felesége, Katika elhunyt, nem hallgat zenét, és lemezei is eltűntek.

A mai zenei kínálatról megosztott véleménye szerint a fiataloknak nem adatik meg az a lehetőség, amely régen neki is megvolt, hogy színpadi tapasztalatokat szerezzenek. Úgy véli, a sokféle zenei stílus, ami manapság létezik, katasztrofális, és a fiataloknak alkalmazkodniuk kell ehhez az új világhoz, amit ő nem tart megfelelőnek. Szerinte manapság már nincsenek igazán jó dalok.

Charlie szerint a jó zene az, amely „lejön”, és ezt a zenésznek kell közvetítenie. Úgy látja, hogy a fiataloknak ma már nem nagyon van lehetőségük megtanulni ezt a közvetítést.

Az énekes új életrajzi könyvében visszaemlékezik nehéz gyerekkorára, amikor lavórban mosakodtak és a vécé is csak kint volt a házon kívül. Az ötvenes években az Állami Balettintézetbe vették fel, ahol találkozott Somló Tamással, akivel egészen a zenész haláláig tartó szoros barátság alakult ki közöttük. Charlie elmeséli, hogy gyermekkorában a szülei mindent megtettek annak érdekében, hogy jobb életet biztosítsanak a gyerekeiknek, mint amilyen nekik jutott. Az énekes apja a hadifogság után majdnem kivándorolt Amerikába, de végül Magyarországon maradtak.

Somló Tamással kialakult barátságukról is mesél, hogyan utaztak el együtt több helyre, hogy kipipáljanak néhány bakancslistás tételt, és hogy mennyire szerette Charlie főztjeit. Charlie részletesen beszámol arról, hogyan támogatta barátját a betegsége alatt, és hogy milyen érzésekkel emlékszik vissza az utolsó napokra és a temetésre. Somló Tamás halála után Charlie mindennap hiányolja őt.