Meredek emelkedés a lottó jackpotoknál

Közel két hónapja nem volt telitalálat az Ötös- és a Hatoslottón, így a főnyeremények összege ezen a hétvégén eléri a 3,03 milliárd forintot.

Hét és kilenc hete tart a nyereményhalmozódás az Ötös- és a Hatoslottón, ami rekordgyorsasággal növekszik az elmúlt időszakban. Az Ötös lottó jelenlegi főnyereménye 1,72 milliárd forint, míg a Hatoslottóé 1,31 milliárd forint. Az Ötös lottón az öttalálatosok hiánya miatt a négyes találatok száma nőtt, az április 13-i sorsoláson például 88 játékos ért el négyes találatot, ami egy évvel ezelőtt történt meg utoljára ilyen számban. A statisztikák alapján az elmúlt 67 évben a leggyakrabban kihúzott számok között szerepel a 3-as, a 75-ös, a 15-ös és az 1-es, míg a 13-as szám, bár gyakran húzzák ki, nem került be az első 10 helyezett közé. Az elmúlt két hétben azonban kétszer is kihúzták ezt a számot.

A Hatoslottón a hármas találatok nyereményei az elmúlt 9 hét során hat alkalommal kerültek be a játéktörténet top 10-es értékei közé, sőt kétszer a legmagasabb hármas nyereményosztály összegét érték el.

A Szerencsejáték Zrt. Okoslottó alkalmazása lehetőséget biztosít a kedvenc számok megjátszására és eltárolására. Az alkalmazásban a számokat véletlenszerűen is generálhatják a játékosok, és minden nyeremény esetén értesítést küld a felhasználónak. Az 599.999 forint alatti nyeremények automatikusan a megadott bankszámlaszámra kerülnek átutalásra, míg a nagyobb összegű nyeremények esetén az alkalmazás tájékoztat a teendőkről.