A SPAR húsüzemének 20 éves évfordulója

A SPAR saját húsüzeme, a bicskei Regnum Húsüzem már 20 éve látja el a magyar piacot különféle hústermékekkel, mint például marha és sertés húsrészek, tálcás termékek, darált húsok, valamint sonka, kolbász és felvágottak. Az üzemben a hagyományos módszerek mellett, mint a valódi füstölés és a gőzzel történő hőkezelés, ma már sajtot is csomagolnak.

A Regnum Húsüzem sok beszállítójával együtt fejlődött és nőtt az elmúlt két évtized során, és Horváth Ferenc élelmiszeripari cégvezető szerint büszkék arra, hogy az alapanyagokat továbbra is belföldről szerezhetik be, valamint a termékek minőségére és az innovatív csomagolásokra. A fogyasztói szokások változása ellenére, mint például a csomagolások méretének csökkenése, a vegetáriánusok aránya még mindig alacsony, így a húsüzem nem érzékeli az érdeklődés csökkenését.

A SPAR Magyarországon az első és egyetlen élelmiszer-kiskereskedelmi lánc, amely saját húsüzemet működtet, és 2004 óta naponta friss, ellenőrzött minőségű sertés- és marhahúst, valamint körülbelül 50 féle saját húskészítményt kínál Regnum, SPAR és S-BUDGET márkanevek alatt. A bicskei üzemben található saját laboratórium, minőség- és folyamatirányítási rendszer biztosítja a termékek szigorú ellenőrzését, és egy oktató központ is működik.

A 2023-as adatok szerint a bicskei termelés a következőket mutatja:

  • 1 530 db szarvasmarha
  • 1,05 millió kg bontott marhahús
  • 491 200 db félsertés
  • 19,15 millió kg bontott sertés
  • 30,9 millió kg saját márkás termék
  • 7,57 millió db tálcás hús csomagolása
  • 1 737 tonna sajt szeletelése, darabolása

A SPAR több mint 8 milliárd forintot fektetett be a húsüzem létrehozásába és a későbbi fejlesztésekbe, és jelenleg több mint 360 embert foglalkoztat. A 20. születésnap alkalmából új szlogennel találkozhatunk a boltokban: "a mi húsüzemünk", amivel a SPAR kiemeli, hogy Magyarország egy igazi húsnemzet, hiszen országunk rántotthús alakú – ezt az idén a csomagolásokon és egyéb képeken is megjelenítik.