Bicskei pedofilügy: K. Béla üzleti ügyeit vizsgálják

A bicskei pedofilügy kapcsán K. Béla üzleti ügyei kerültek a nyomozók látókörébe, miközben a sajtó elsősorban K. Endre és V. János kapcsolataira koncentrált.

A bicskei pedofilügy során K. Endre és V. János politikai és egyházi kapcsolatai nagy figyelmet kaptak a sajtóban, különösen az ügy eltussolásának kísérletei miatt. Ebben az ügyben az igazgatóhelyettest kényszerítésért ítélték el, míg a másodrendű vádlott, K. Béla felfüggesztett börtönbüntetést kapott, annak ellenére, hogy négy gyermeket zaklatott szexuálisan.

Az Átlátszó információi szerint K. Béla ismert személy volt a helyi üzleti és közhivatali körökben. Facebook-profilja, amely azóta már nem elérhető, azt sugallta, hogy egy Lamborghinivel pózolt, amit sajátjaként állított be, és egy új cégben tűnt fel, amely rövid idő alatt több mint egymilliárd forintos bevételt ért el.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció politikusa, Polt Péter legfőbb ügyésznél érdeklődött a stróman szál iránt. Több forrás is megerősítette a portálnak, hogy K. Béla a kiszolgáltatott fiatalokat próbálta bevonni bonyolult ügyekbe, például arra kényszerítve őket, hogy céges papírokat írjanak alá neki, sőt, adótartozással terhelt céget is próbált rájuk sózni.

Polt Péter a kérdést feljelentésként kezelte, és válaszában jelezte, hogy az elbírálás után Vadai Ágnest a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda fogja tájékoztatni a nyomozás megindulásáról vagy annak elmaradásáról.