A Primark első magyarországi üzlete májusban nyílik meg

A Primark divatáruházlánc első magyarországi üzlete május 28-án, kedden délelőtt 10 órakor nyitja meg kapuit a budapesti Aréna Mallban. Az üzlet több mint 3100 négyzetméteren kínál majd női, férfi és gyermekruházatot, lakberendezési tárgyakat, szépségápolási termékeket és kiegészítőket.

A nyitás a vállalat globális terjeszkedési terveinek fontos állomása, amely 180 új munkahelyet teremt Magyarországon. A Primark jelenleg öt országban működtet 12 üzletet Szlovéniában, Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Szlovákiában, és tervei között szerepel a következő évben Romániában, Csehországban és Lengyelországban való terjeszkedés.

A divatmárka Magyarországon a 17. globális és Közép-Kelet-Európában a 6. piacra lép be. A Primark elkötelezett a fenntarthatóság mellett, jelenleg ruházatuk 55%-a újrahasznosított vagy fenntartható anyagokból készül, céljuk, hogy ez az arány 2030-ra elérje a 100%-ot.

A budapesti üzlet megnyitóját nagy várakozás előzi meg, amely a vásárlók számára május 28-án, kedden délelőtt 10 órakor lesz. Az Aréna Mall kiválasztása stratégiai lépés, hiszen az üzletközpont Budapest egyik legfrekventáltabb bevásárlóhelye. A Primark megjelenése így jelentős hatással lehet a magyar divatpiacra és a helyi vásárlói szokásokra.

A magyaroknak elsősorban a turkálókból és nyugat-európai shoppingolásból lehet ismerős a hatvanas évek vége óta létező, eredetileg ír, ma már brit kézben lévő Primark. Hiába nem jelent meg eddig az országban, a Primark a magyarok körében is nagy népszerűségnek örvend, olyannyira, hogy vannak olyan utazási irodák, amelyek buszos utazásokat szerveznek arra, hogy a magyar turisták bevásárolhassanak az áruházlánc bécsi üzletében.

Az, hogy miért nem annyira jó hír, hogy újabb olyan fast fashion lánc érkezik Magyarországra, amely hatalmas mennyiségben kínál olcsó, tiszavirág-életű divatot a vásárlóinak, ebben a cikkben írtunk részletesen.

Csalók élnek vissza a Primark nevével

A hivatalos üzlet megnyitása előtt már jóval korábban a Primark nevében különböző csaló oldalak jelentek meg, ahol a cég termékeit hirdették meg. „Aggodalommal töltenek el bennünket a hamis webhelyekről szóló hírek, és azt tanácsoljuk a vásárlóknak, hogy ne osszák meg személyes adataikat ismeretlen harmadik felekkel az interneten. Magyarországon jelenleg nincs weboldalunk, és nem kínálunk Primark-termékeket harmadik félen keresztül online értékesítésre” – közölte a Vg.hu-val a vállalat. A fast fashion cég azt is közölte, hogy a Primark-termékeket kizárólag a következő hónapokban megnyíló budapesti üzletben lehet majd megvásárolni.