Hatnapos munkahetet vezetett be a Samsung

Gazdasági okokból a Samsung hatnapos munkavégzésre kötelezi a vezetőket a cégcsoport minden részlegében, míg a nem vezető beosztású alkalmazottak továbbra is heti öt napot dolgozhatnak.

A Samsung Group gazdasági nehézségek miatt döntött úgy, hogy a vállalatcsoporthoz tartozó leánycégek vezetőit hatnapos munkahétre kötelezi. Az intézkedés hátterében az emelkedő olajárak, a magas hitelfelvételi költségek és a dél-koreai won erős leértékelődése állnak. A MediaFuture értesülései szerint a Samsung Electronics Co. teljesítménye 2023-ban elmaradt a várakozásoktól, ami tovább sürgette az intézkedés bevezetését.

A cég egyik vezetője szerint a hatnapos munkahét bevezetésével a válsághelyzet súlyát kívánják hangsúlyozni, és minden erőfeszítést meg akarnak tenni a helyzet javítása érdekében. Az új munkarend a Samsung technológiai részlegeinél azonnal életbe lépett, és bár egyes vezetők már korábban is önként vállaltak hatnapos munkarendet, mostantól ez kötelező lesz számukra. A vezetők számára a szombat vagy vasárnap is munkanap lehet, de ez fakultatív alapon történik. A nem vezetői pozícióban dolgozók továbbra is heti öt napot dolgoznak, azonban a jövőben a pénzügyi területeken is bevezethetik a hatnapos munkarendet.

Globális szinten megfigyelhető, hogy egyes vállalatok a heti négynapos munkahét bevezetését fontolgatják. Magyarországon a Magyar Telekom volt az első nagyvállalat, amely pilotprojekt keretében tesztelte a négynapos munkahetet 2022-ben. Azonban a kezdeti pozitív visszajelzések után, a vállalat idén bejelentette, hogy lezárja a tesztprogramot és visszatér a hagyományos munkarendhez, mivel a rövidített munkahéten nem mindenki tudott kellő hatékonysággal dolgozni. Ezzel szemben kutatások azt mutatják, hogy a négynapos munkahét javíthatja az alkalmazottak egészségi állapotát, jólétét és termelékenységét is. Jelenleg Magyarországon a Libri teszteli a négynapos munkarendet, miután a Telekom már visszaállt a normál ötnapos munkahétre.