Lánchíd felújítási ügy: Nyomozás indult

Nyomozást rendelt el a Nemzeti Nyomozó Iroda a Lánchíd felújításával kapcsolatos hivatali vesztegetés gyanúja miatt, jelentette be Budai Gyula a Facebookon keresztül.

Budai Gyula, a kormánypárti politikus arról számolt be, hogy a napokban tett feljelentést hivatali vesztegetés gyanúja miatt. Egy nála landolt levél alapján a "Lánchíd-felújítási botrány főszereplője, Vig Mór a Mammut áruházban lévő Árgus Security irodájában járt elszámolni a biztonsági cég vezetőjével, és a Vig Mór által átadott készpénz közvetítőkön keresztül került a városházára" – mondta el Budai.

A Közbeszerzési és Ellátási Hatoság (KEHI) vizsgálatai során kiderült, hogy "a Lánchíd felújítását végző A-Híd Zrt. többször is, összesen több mint másfél milliárd forintot utalt át Vig Mór cégének". Ezt követően a cég további összegeket utalt Vig Mór magánszámlájára és ügyvédi letéti számlájára, ahonnan Vig Mór 900 millió forintot vett fel készpénzben. Egy másik ügyvéd letéti számlájára is 500 millió forintot utaltak, amit szintén készpénzben felvettek. "Ezek a pénzek közvetítőkön keresztül a Városházára kerültek" – állítja Budai.

A nyomozó iroda a fentiek alapján indított nyomozást. Budai Gyula hozzátette, hogy mostantól "Karácsony Gergelynek, az Árgus Securitynek, valamint az A-híd Zrt. tulajdonosainak kell majd a hatóság kérdéseire válaszolniuk".