Navigator Investments tőkeemelést tervez

A Navigator Investments társaság tőkeemelés előkészítését kezdte meg, amelynek keretében új részvényeket bocsátanak ki, 150 és 200 millió forint közötti összkibocsátási célértékkel.

A BÉT-en közzétett közlemény alapján a társaság igazgatósága a közgyűlés felhatalmazását követően döntött a tőkeemelésről. A lépés célja a vállalat fejlesztési terveinek finanszírozása, mely során a korábban kibocsátott törzsrészvényekkel azonos jogokat biztosító új részvények kerülnek forgalomba. A tőkeemelés pénzbeli hozzájárulással valósul meg, részvényenként 100 forintos kibocsátási értékkel, és legfeljebb 149 jogi, valamint természetes személy vehet részt a jegyzési eljárásban. A társaság meghatározta, hogy egy személy általi jegyzés minimum értéke 500 ezer forint legyen. A jegyzés eredményétől függően a célértéktől eltérhetnek az igazgatóság határozata alapján, az üzleti érdekeket szem előtt tartva.

A tőkeemelés részleteiről és céljairól a vállalat igazgatóságának elnöke múlt heti befektetői prezentációján számolt be. A tőkeemelés sikere jelentős mértékben befolyásolhatja a NAVIGATOR részvények árfolyamának alakulását, amely a részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók és nyugdíjportfóliók kialakításánál is fontos szempont lehet.