Kalapács József lenyűgöző fogyása

Kalapács József, a Pokolgép együttes frontembere drámai változáson ment keresztül: közel 30 kilót fogyott, és most már szinte rá sem lehet ismerni. A zenész a TV2 Mokkában beszélt arról, hogy az egészségesebb életmódra való áttérés milyen pozitív hatással volt rá.

Kalapács József életmódváltásának köszönhetően 28 kilótól szabadult meg az elmúlt öt évben. A 61 éves énekes a TV2 Mokkában osztotta meg tapasztalatait, és elmondta, hogy korábban nem gondolta volna, hogy elérheti az álom formáját. Az életmódváltás motivációja az volt, hogy még hosszabb ideig élvezhesse az életet. "Folyamatos ráébredés arra, hogy milyen jó lenne még sokkal tovább élvezni, ami itt van ezen az oldalon. Ez az 'újra megszületnék érzés' általában áthatja az életemet. Ugyanúgy csinálnék mindent, de ezt az egyet biztos, hogy teljesen másképp. A rock and rollhoz ilyen sztereotípiaként és sajnos elég komoly igazságként odatapad a szex, drog, pia - mondjuk az eleje az oké, az életfogytig - ezekkel a dolgokkal csínján kellett volna bánni" - nyilatkozta Kalapács József.

A változás részeként a zenész párja hatására, aki vegán, fokozatosan áttért az állati eredetű termékek nélküli étrendre, és mára már nem is kívánja a húst. "Sokkal komfortosabb így színpadon állni, az életemet áthatotta, hogy időnként rettenetesen túlütöttem magam és nagyon hamar elfáradtam, most viszont olyan intenzitás van, ami szerintem a huszonéves koromban sem volt. Ezen a héten négy színházi előadásom és három koncertem van, plusz a hozzá tartozó próbák" - mesélte a művész, aki egy gigakoncertre is készül. Az énekes hozzátette, hogy a vegán étrendre való áttérés eleinte csak praktikai okokból történt, hogy párjának ne kelljen kétfélét főznie, de idővel rájött, hogy már ő sem kívánja az állati eredetű fogásokat.