City Taxi: GVH vizsgálat tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított a City Taxi Fuvarszervező Szövetkezettel szemben, mivel a vállalkozás állításai megtéveszthetik a fogyasztókat.

A GVH szerint a City Taxi 2024. január 10-től olyan állításokkal népszerűsíti magát, amelyek a "magyar" jelző többlettartalom nélküli használatával félrevezethetik a fogyasztókat a vállalkozás lényeges jellemzőivel kapcsolatban. Emellett azt a benyomást kelthetik, hogy az általuk alkalmazott "árgarancia" egyedülálló és önkéntes alapon nyújtott szolgáltatás, holott ezt jogszabályi előírás alapján kell biztosítaniuk.

A versenyfelügyeleti eljárás megindítását az indokolja, hogy a vállalkozás a fenti kereskedelmi gyakorlatokat országos rádióadón keresztül is megvalósította.

Fontos megjegyezni, hogy a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti azt, hogy a vállalkozás valóban elkövette a jogsértést. Az eljárás célja a tények tisztázása és a feltételezett jogsértés bizonyítása. A lefolytatásra rendelkezésre álló időtartam három hónap, amely szükség esetén két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.