A fiatal munkavállalók a fenntarthatóság hiányától frusztráltak

A fiatal dolgozók gyakran érzik úgy, hogy munkahelyi moráljukat negatívan befolyásolja, ha munkaadójuk nem fordít kellő figyelmet a fenntarthatóságra. A munkavállalók közel fele szeretné, ha vállalatuk többet fektetne a fenntarthatóságba, és ez az igény különösen erős a 18-34 év közötti korosztályban, ahol a válaszadók 61 százaléka osztja ezt a véleményt.

A Zest által végzett kutatás rámutat arra is, hogy a válaszadók több mint fele, 53 százaléka szeretné, ha vállalatuk fenntarthatóbb juttatásokba, mint például elektromos járművekbe és fenntartható nyugdíjprogramokba fektetne, és ez az arány a fiatalabbak körében még magasabb, 66 százalékra emelkedik. Tízből több mint négy vállalkozás tapasztalta, hogy nőtt azoknak az alkalmazottaknak a száma, akik fenntartható juttatásokat igényelnek, és több mint fele, 53 százalékuk észlelte a fenntarthatóságra való odafigyelés növekedését az alkalmazottak körében az elmúlt évben.

Annak ellenére, hogy a fenntartható juttatások a fiatal munkavállalók számára kiemelten fontosak, és a korcsoport fele ezt tartja a legfontosabb juttatásnak, mégis egyharmaduk, 33 százalékuk úgy érzi, hogy munkáltatójuk nem fordít kellő figyelmet a fenntarthatóságra. A 18-34 évesek 42 százaléka úgy véli, hogy a nem megfelelő fenntarthatósági kezdeményezések negatívan befolyásolják a munkahelyi morált.