Az internet továbbra is aranybánya

Az amerikai vállalatok gyorsjelentési szezonjában a Verizon dollármilliárdos bevétellel és nyereséggel rukkolt elő, de a befektetők aggodalmakat is felfedeztek a jelentésben.

Az amerikai nagyvállalatok gyorsjelentési szezonja folytatódik, ahol a figyelem középpontjában többek között a Tesla, a Meta, az Alphabet (Google), és a Microsoft áll, de számos más óriásvállalat is közzéteszi ezekben a napokban a negyedéves pénzügyi eredményeit.

A Verizon kezdte a hetet, amely az év első három hónapjában 33 milliárd dollár bevételt és 4,7 milliárd dollár nyereséget ért el, ami részvényenként 1,09 dollárnak felel meg. A cég bevételei alig nőttek az előző év azonos időszakához képest, a nyereség pedig 300 millió dollárral maradt el a tavalyi első negyedévtől.

A Verizon vezeték nélküli szolgáltatásai bizonyultak a legjövedelmezőbbnek 19,5 milliárd dolláros bevétellel, ami 3,3 százalékos növekedést jelent éves szinten. A szélessávú vezetékes szolgáltatások terén a céges ügyfelek kiemelkedő növekedést mutattak, 151.000 új előfizetővel bővítve az ügyfélkört.

Hans Vestberg, a Verizon vezérigazgatója elégedetten nyilatkozott a negyedéves eredményekről, és megerősítette a 2024-es évre vonatkozó előrejelzéseket, amelyek 2-3 százalékos növekedést és részvényenként 4,5 – 4,7 dollár nyereséget vetítenek előre.

Ugyanakkor a befektetők aggodalmát keltette a Verizon operatív cashflow-jának több mint 1 milliárd dolláros csökkenése, valamint a cég 128 milliárd dolláros adósságállománya. A piaci reakcióként a Verizon részvényárfolyama majdnem 5 százalékot esett a hétfői kereskedés során.

A hét további részében számos jelentős gyorsjelentés várható, többek között a Tesla, a PepsiCo, a Philip Morris, a NextEra Energy, a Lockheed Martin, a Spotify, a Visa, a Texas Instruments, az IBM, az AT&T, a Boeing, a Ford, a Microsoft, az Alphabet, a Merck, az Intel, a Caterpillar, az Exxon Mobil, a Chevron és az Abbvie részéről.