Béke lesz: ÁVO-s kabátban lőhetnek mindenkire a magtárból

Ez itt újra a 444 napindító hírlevele, benne az elmúlt nap főbb anyagaival. A hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.

A békepárti miniszterelnök, Orbán Viktor – aki magát az első falusi miniszterelnöknek nevezte – beindította a vidéki kampányát azzal, hogy egy magtárban pusztítást ígért a gazdák ellenségeinek. A Fidesz Pusztaszabolcson a korábbi alpolgármestert indítja, aki naplóval ütött meg egy ötödikes diákot. Újabb 200 ezer diák és iskola kap laptopot az államtól a kampányidőszak alatt. A kirúgott kántor és társai nyílt levélben követelik a zsinat résztvevőitől Balog Zoltán leváltását.

A Megafon 200 millió forintot költött 348 darab hirdetésre, átlagosan több mint félmilliót mindegyikre. Baranyi Krisztina nem pártelköteleződésből fogadta el az MKKP felkérését a fővárosi listára, hanem Döme Zsuzsanna MKKP-társelnök munkája győzte meg.

A költségvetés olyan mértékben van bajban, hogy az államnak már a saját vagyonára sincs pénze: elmaradnak a bevételek, eközben az állam nem tud spórolni sem saját magán, sem a tervein. Az Újpest-szurkoló Orbán család ügyesen kitrollkodta, hogy a Fradi a Gazprom nevével a mellén, véres mezben legyen kénytelen játszani. Rengeteg szubjektív beszámoló szól arról, hogy nincs jó hatással a gyerekek kognitív képességeire a sok mobilozás.

Az amerikai milliárdoknak köszönhetően az ukránok megállíthatják az oroszokat, de nagy ellentámadásra nem indokolt számítani. A lengyel elnök szerint ha a NATO úgy dönt, Lengyelország kész atomfegyvert fogadni a területén. Szijjártó Péter szerint Brüsszel világháborús készülődéssel reagál a mostanra kritikussá vált ukrajnai harctéri helyzetre.

Az Egyesült Államok több mint 100 millió dollárból épített drónbázist Nigerben, innen indították a Száhel-térségben a dzsihadisták elleni légicsapásokat. Az amerikai kivonulás arra kényszeríti a Biden-kormányt, hogy újragondolja a terrorizmusellenes stratégiáját.

: 444