OTP Bank Társasházi Pályázat: Hamarosan lejár a jelentkezési határidő

Május 31-ig nyújthatók be a pályázatok az OTP Bank által meghirdetett Társasházi Pályázatra, ahol 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Az OTP Bank Társasházi Pályázata idén ünnepli a 16. évfordulóját, és a kezdeményezés célja, hogy a társasházak és lakásszövetkezetek lakóközösségei hathatós segítséget kapjanak céljaik megvalósításához. A tavalyi évben közel 1000 pályázat érkezett, ami jól mutatja az igényt a támogatások iránt.

A lakóközösségek három kategóriában pályázhatnak, és lehetőség van több pályázat benyújtására is különböző célokra. A már ismert „Fenntarthatóbb jövő” és „Biztonságos otthonok” kategóriák mellett idén újdonságként a „Barátságos környezet” kategória is megjelent, amely kifejezetten a kisebb, legfeljebb 25 lakásos társasházak és lakásszövetkezetek számára lett létrehozva.

A „Fenntarthatóbb jövő” kategória az energiahatékonysági és fenntarthatósági beruházásokat, a „Biztonságos otthonok” az állagmegóvást és a balesetveszély elhárítását, míg a „Barátságos környezet” a közösségi tevékenységet támogató fejlesztéseket célozza.

Dancsné Engler Bernadett, az OTP Bank Mikro- és Kisvállalkozói területének vezetője szerint érdemes pályázni, mivel a lakóközösségek számára fontos, hogy milyen további eszközöket tudnak bevonni a beruházásaikhoz, különösen a kisebb közösségek esetében.

A pályázat benyújtása három lépésben történik:

  1. A lakóközösség közös döntése a pályázni kívánt kategóriáról és fejlesztési célról.
  2. A pályázati anyag összeállítása a követelményeknek megfelelően.
  3. A jelentkezés benyújtása a weboldalon keresztül 2024. május 31-ig.

A szakmai zsűri által kiválasztott öt-öt legjobb pályázatot kategóriánként 10-10 millió forinttal díjazza az OTP Bank, és minden díjazott pályázat benyújtója – akár a közös képviselő, akár meghatalmazott – 100 000 forint értékű IKEA ajándékkártyát kap.

A tájékoztatás nem teljes körű, további részletekért és a pályázati kiírásért látogasson el a www.otpbusiness.hu/tarsashazipalyazat weboldalra.