Testvérét majdnem megölte egy borsodi férfi a kabátja miatt

Kis híján tragédiába torkollott egy családi veszekedés Borsodban, ahol egy férfi szinte megölte részeg testvérét, mert büdös volt a kabátja és kiszóródtak belőle a cigarettacsikkek. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés vádjával állítja bíróság elé az elkövetőt.

A vádirat szerint a férfi befogadta otthonába ittas testvérét, aki aznap többször is a kocsmába látogatott, és részegen tért haza. A délutáni órákban, amikor a testvér hazaérkezett, az elkövető éppen húst darabolt egy 19 cm pengéjű késsel.

Az elkövető szóvá tette testvére kabátjának kellemetlen szagát, majd levetette vele, és a kabát megrázásakor cigarettacsikkek és ellopott pénzérmék hullottak ki belőle. A férfi felszólította testvérét, hogy takarítsa fel a csikkeket, miközben ő tovább darabolta a húst.

A vita hevében, amikor a testvér visszaszólt, az elkövető dühében a hasa felé szúrt a késsel. A testvér azonban kitért, így a szúrás a bal mellkasfelén érte. A támadás következtében a sértett életveszélyes állapotba került, de a támadó mentőt hívott hozzá.

Az ügyészség a büntetlen előéletű elkövetőre felfüggesztett büntetést kért, mivel a cselekménye alkalmas volt közvetlenül életveszélyes sérülés előidézésére.