Hamarosan kezdődik a kormányinfó

A csütörtöki kormányinfó legfrissebb bejelentéseire kerül sor, ahol Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő fogja ismertetni a kormány legújabb döntéseit, valamint tájékoztatást adnak a kínai elnök látogatásáról.

A tájékoztatóra nagy érdeklődés mutatkozik, hiszen fontos kérdésekben várhatóak bejelentések. A kormányinfók rendszerint aktuális politikai és gazdasági témákat érintenek, így a közvélemény és a szakértők is figyelemmel kísérik az eseményeket. Gulyás Gergely és Vitályos Eszter a kormányzati döntések mellett a nemzetközi kapcsolatokra, különös tekintettel a kínai elnök látogatására is kitérnek majd. A látogatás jelentősége miatt különösen nagy figyelem övezi a kormányinfót.

A kormányinfót csütörtök fél 11-re hirdették meg, ahol a kormány legújabb döntéseiről számolnak be, és az újságírók kérdéseire is válaszolni fognak. A kormányinfót percről percre követheti a Blikken.

Ezenkívül a csütörtöki tájékoztatón Vitályos Eszter kormányszóvivő beszámol az Otthonfelújítási Program tervezetének társadalmi egyeztetéséről is, amely során több mint 500-an fűztek hozzá véleményt. A programot április elején jelentették be és a tervezetet április 26-án tették közzé. A pályázati kérelmeket június 3-ától lehet majd beadni, ami alig egy héttel az önkormányzati és az európai parlamenti választások előtt esik, ezért a kormányszóvivő figyelmeztetett, hogy aki pályázna, annak már érdemes előre beszerezni a szükséges dokumentumokat.

A kormányinfón azonban nem csak a tervezett témák kerültek terítékre. Gulyás Gergely és az újságírók között személyeskedésig fajuló szóváltás is kialakult, ami a Kormányinfók történetében eddig ritkán fordult elő. A sajtótájékoztató során Gulyás Gergely több mint két óra után éles hangvételű megjegyzéseket tett, és bár nem részletezte, kinek kellene szégyenkeznie, a Telex újságírója, Simor Dániel és Breuer Péter, a BreuerPress Heti TV műsorvezetője közötti szócsatában utalt arra, hogy ha megnéznék, ki kinek a fizetési listáján van rajta, akkor nem Breuer Péternek kellene szégyenkeznie. A kormányinfót végül Vitályos Eszter zárta le, és a Blikk újságírója, Jelinek Anna nem kapott szót.