Kristen Stewart Hollywood álságosságáról beszélt

Kristen Stewart a Porter magazinban osztotta meg véleményét Hollywood jelenlegi állapotáról, kritizálva az ipar önelégültségét és a nők helyzetét a filmiparban. A Variety által ismertetett interjúban Stewart a Kivérző szerelem című filmjéről és a The Chronology of Water című rendezői debütálásáról is beszélt.

Stewart szerint Hollywood hiába ünnepli magát a patriarchátus felszámolásáért, valójában csak egy szűk női csoport került előtérbe a stúdióknál. A változásokat nem tartja elég széleskörűnek, és úgy véli, hogy az iparág által hangoztatott előrelépés csak átverés.

A színésznő kiemelte, hogy bár vannak előremutató példák, mint Maggie Gyllenhaal és Margot Robbie filmjei, ezek az esetek nem jelentenek általános változást. Stewart szerint a fejlődés megállhat, ha az iparág csak önmagát dicséri, anélkül, hogy valódi lépéseket tenne a sokszínűség és egyenlőség érdekében.

Stewart jelenleg a The Chronology of Water című filmjének finanszírozására koncentrál, amely egy erőszakos múlttal rendelkező nő történetét dolgozza fel. A Sundance Filmfesztivál előtt a Variety-nek adott interjúban Stewart elmondta, hogy addig nem vállal színészi munkákat, amíg ezt a projektet le nem forgatja.

A The Chronology of Water egy provokatív témákat feldolgozó film lesz, amely a vérfertőzésről és a menstruációról szól, és egy nő küzdelmét mutatja be, aki visszaveszi a hangját és a testét. Stewart szerint a film néha nehéz lesz nézni, de ígéri, hogy izgalmas élményt nyújt majd.