Gyermekrablás a ceglédi vasútállomáson

Egy kiskorú gyermeket raboltak ki a ceglédi vasútállomáson, ahol a támadó pénzt és élelmet követelt tőle, majd bankkártyájával élelmiszert is vásároltatott vele. A Ceglédi Járási Ügyészség rablás bűntette és lopás miatt fogja bíróság elé állítani az elkövetőt.

Nisóczi József Levente, a Pest Vármegyei Főügyészség szóvivője szerint az elkövető már hosszú ideje nem rendelkezett munkahellyel. Tavaly szeptemberben két parfümöt tulajdonított el egy helyi bevásárlóközpontból, majd két hónap múlva egy iskolás gyermeket támadott meg a ceglédi vasútállomáson.

A támadó pénzt és élelmet követelt a 15 éves fiútól, aki először 350 forintot adott át neki. A férfi azonban nem elégedett meg ennyivel, további pénzt követelt, és a fiú kénytelen volt további 500 forintot is átadni neki. Ezt követően a támadó a fiú táskáját is át akarta kutatni, de a gyermek inkább átadta neki a táskájában lévő két kakaós csigát.

A rabló ezután még több pénzt követelt, és amikor a gyermek közölte, hogy nincs több készpénze, csak egy bankkártyája, arra kényszerítette, hogy azzal vegyen neki élelmiszert az állomás várójában lévő üzletben. A gyermek próbált ellenállni, de a támadó fenyegetőzött, hogy leszúrja, ha nem tesz eleget a követelésének.

A férfi a peronon is követte a fiút, fenyegetve őt, hogy leszúrja, ha nem segít neki több pénzt szerezni. A gyermek végül az állomás aluljárójában kért segítséget egy felnőttől.