A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje: Ez őrület!

Karácsony Gergely főpolgármester és a Klímaügynökség új vezetője, Ámon Ada kitiltaná Budapest utcáiról a tíz évnél idősebb gépkocsikat – állítja Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje.

Szentkirályi Alexandra szerint a Klímaügynökség vezetője egy podcast adásban beszélt arról, hogy megoldható lenne a tíz évnél idősebb autók kitiltása a fővárosból, ezzel elősegítve a nullakibocsátású zónák létrejöttét. A főpolgármester-jelölt Facebook-oldalán közzétett videójában hozzátette, a Belügyminisztérium adatai alapján jelenleg 440 ezer tíz évnél idősebb autó közlekedik Budapest utcáin.

Ez a szám a budapesti gépkocsik 61 százalékát teszi ki. Szentkirályi Alexandra felháborodásának adott hangot, mondván, hogy az autósok megkérdezése nélkül hoznák meg ezt a döntést, amit ő „tipikus balos tempónak, átgondolatlan döntéseknek, sötétzöld szempontoknak és tiltásnak” nevezett. Kijelentette, hogy Karácsony Gergely és csapata nem érdemel még egy esélyt, és változásra van szükség Budapesten. "Ez őrület! Ezért is kell változás Budapesten!" – zárta videóját.