Donald Trump hamarosan milliárdos részvényjuttatásban részesülhet

Donald Trump, az Egyesült Államok volt elnöke, egy speciális részvényjuttatási program keretében több mint egymilliárd dollár értékű részvényhez juthat a Truth Social alkalmazást üzemeltető Trump Media vállalatból.

A CNBC jelentése szerint Trump Media idén márciusban került tőzsdére, és a volt elnök a cég nagyrészvényese. Jelenleg 78,75 millió részvénye van, de egy speciális részvényjuttatási program keretében további 36 millió részvényt szerezhet.

A részvényjuttatás feltétele, hogy a Trump Media részvényárfolyama a március 25-től számított 30 kereskedési napon belül legalább 20 napon át meghaladja a 17,5 dolláros referenciaértéket. A jelenlegi árfolyam jelentősen, közel 36 dollárra emelkedett, ami több mint a duplája a megadott referenciaértéknek.

Kedden érkezik el az a kritikus nap, amikor a részvényárfolyam a 20. egymást követő alkalommal maradhat a referenciaérték felett. Amennyiben nem következik be jelentős árfolyamesés, Trump teljesíti a bónusz feltételeit, és így 36 millió részvényhez jut, melynek piaci értéke körülbelül 1,28 milliárd dollár.

Ha a volt elnök megkapja ezt a részvényjuttatást, részesedése a vállalatban a piaci értéken mérve több mint 4 milliárd dollárt érne.