Magyar kiberbiztonsági cég terjeszkedése a Közel-Keleten

Egy magyar kiberbiztonsági vállalat szaúd-arábiai piacra lépését segíti elő a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, akvizíció révén.

A Quadron Kibervédelmi Zrt., egy száz százalékban magyar tulajdonú cég, előszerződést írt alá a Smartcyber Security Solutions Co. Ltd-vel, amely a szaúd-arábiai piacon tevékenykedik. Az ünnepélyes aláírásra április 16-án került sor a HEPA budapesti székhelyén. Az akvizíció révén a magyar kiberbiztonsági export jelentős lendületet kaphat a Közel-Keleten.

A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség vezérigazgatója, Jenei Gábor kiemelte, hogy a külföldi piacokra való belépés egyik hatékony módja a helyi piaci szereplők megvásárlása és integrálása lehet. A HEPA, mint a Külgazdasági és Külügyminisztérium háttérintézménye, a Nemzeti Exportstratégiában meghatározott célokkal összhangban támogatja a magyar vállalkozásokat a külpiaci lehetőségek feltárásában.

A Közel-Kelet az elmúlt években vált az innovációk és technológiai trendek egyik központjává, ami vonzóvá teszi a régiót az új ágazatok és nagyvállalatok számára. A közel-keleti kormányzati szervek és nagyvállalatok előnyben részesítik az európai szakemberekkel való együttműködést, ami hozzájárul az európai cégek sikeres piacra lépéséhez a térségben.

A szaúd-arábiai kormány jelentős beruházásokat hajtott végre a kiberbiztonsági szektorban, hogy megvédje a digitális infrastruktúrát és az érzékeny információkat. A legutóbbi nagyszabású beruházás a LEAP konferencián jelentett be, ahol 12 milliárd dollár értékű kiberbiztonsági fejlesztéseket indítottak el.

A Smartcyber, amelyet 2019-ben alapított Ali Alnasser, széleskörű kiberbiztonsági szolgáltatásokat kínál az üzleti és kormányzati szervezetek számára. A vállalat szolgáltatásai között szerepel az audit, kockázatelemzés, behatolás- és sebezhetőségi vizsgálatok, biztonsági felügyelet és tudatossági képzés. A Smartcyber elkötelezett az élvonalbeli megoldások biztosítása mellett, és a nemzetközi terjeszkedés is fő célja.

A Quadron Kibervédelmi Zrt. 10 éve alakult Budapesten, és az elmúlt 8 évben már aktívan jelen van a közel-keleti piacon. A vállalat innovatív kiberbiztonsági megoldásokat és fejlett adatelemzési megoldásokat kínál, és elkötelezett a folyamatos fejlődés mellett. A Quadron szolgáltatási portfóliója magában foglalja a kiberbiztonsági auditálást, kockázatkezelést, incidenskezelést, tanácsadást és auditokat, valamint a fejlett analitikát.