Motoros zuhant le a "halálgömbből" Győrben

Sokkoló esemény rázta meg a győri Richter Flórián Cirkusz közönségét, amikor a "halálgömb" nevű mutatvány során egy motoros a szerkezet legmagasabb pontjáról a mélybe zuhant. A balesetet a fékrendszer hibája okozta, de a motoros szerencsére csak apróbb sérülésekkel megúszta az esetet.

A győri premieren történt baleset során a Diorios motoros csapat egyik brazil tagja esett ki a 4,5 méter átmérőjű rácsos gömbből. A motorja ráesett a lábára és a fejére, de a cirkusz hivatalos Facebook-oldalának tájékoztatása szerint komolyabb sérülések nélkül megúszta a zuhanást.

A Richter Flórián Cirkusz "Full Adrenalin" című előadásában a Diorios-csapat hat motorossal hajtja végre a veszélyes mutatványt, ahol a centrifugális erő segítségével, nagy sebességgel kell motorozniuk, hogy a szerkezet belső falához tapadva maradhassanak. A cirkusz szerint a motorosok a problémát mihamarabb orvosolni fogják, hogy a népszerű produkciót folytathassák.

A cirkusz közleménye szerint a közönség és a társulat is nagyon megijedt, de szerencsére a motoros jól van, és apróbb karcolásokkal megúszta a balesetet. Ez az eset nem egyedi, hiszen közel egy éve Szolnokon történt hasonló baleset, amikor a gömb egyszer csak szétnyílt, és a nyíláson kirepült az egyik motoros, aki súlyos medencesérülést szenvedett.