Hideg ide, eső oda, mindenki izgatottan várhatja ezt a hétvégét

Tartalmas és változatos eseményekkel teli hétvégére számíthatunk, amelyek során a hűvösebb időjárás ellenére is gazdag kikapcsolódási lehetőségek várnak ránk. Koncertek, kiállítások, Társasjáték Fesztivál és a bakelitlemezek kedvelőinek a Record Store Day különleges kiadványai kínálnak programokat az ország szerte.

A We Love Budapest programajánlója szerint a Record Store Day-t április 20-án, szombaton rendezik meg immár 17. alkalommal világszerte, és Budapesten is több tucat magyar és külföldi exkluzív RSD kiadvány közül válogathatunk, miközben olyan DJ-k szolgáltatják a zenét, mint Szabó Benedek, Pándi Balázs, DJ Crimson.

A Társasjáték Fesztiválon a kis kiadók legújabb játékait ismerhetjük meg, megismerkedhetünk a magyar tervezőkkel, kipróbálhatjuk a játékokat, és akár tombolán is részt vehetünk.

Baxter Dury, az indie-pop, szintifunk és neosoul műfajokat ötvöző brit dalszerző-énekes, aki 2021-ben egy best of albummal és életrajzi könyvvel zárta le pályafutása egy szakaszát, 2023 nyarán megjelent hetedik szólóalbumával új fejezetet nyitott. Az I Thought I Was Better Than You című önreflektív lemez turnéjával érkezik először Magyarországra, és április 20-án a Zene Házában lép fel, előtte pedig Fabienne Débarre francia előadó is színpadra lép.

Az I Bike Budapest kerékpáros felvonulás a Magyar Kerékpárosklub szervezésében kerül megrendezésre, ahol a résztvevők a biciklizés mellett különböző programokon is részt vehetnek, mint például a gyerekeknek szóló I Bike Mini, vagy a városligeti piknik és zene.

A Wekerlei Garázsvásár Fesztiválon április 20-án és 21-én több mint 330 család kínál különféle tárgyakat, mint gyerekruhák, játékok, könyvek, konyhai eszközök, és még sok más. A fenntartható otthon témáját választották a szervezők vezérfonalul, hangsúlyozva a használt tárgyak újrahasznosításának fontosságát.

A Makers' Market Budapest a Fény Utcai Piacon kerül megrendezésre, ahol a dizájn és a kortárs kézművesség iránt érdeklődők találkozhatnak a tervezőkkel és egyedi termékeikkel.

A Tavaszkert Dísznövény Szakkiállítás és Vásár április 19. és 21. között a Budai Arborétumban várja a látogatókat, ahol palánták, virágok, növények és kertészeti kellékek mellett különféle programokon is részt vehetünk, mint például a Bonsai és Suiseki kiállítás vagy arborétumi séták.