Óriási tengeri szörnyet találtak egy angliai tengerparton

Óriási tengeri szörny maradványaira bukkantak egy angliai tengerparton, amely a valaha megtalált legnagyobb vízi hüllő lehet, és mintegy 200 millió évvel ezelőtt élt – számol be a Live Science.

A Live Science által ismertetett tanulmány szerint az állat az ichthyoszauruszok rendjébe tartozik, amelyek a mezozoikum időszakában a tengeri ragadozók domináns csoportját képezték. Ezek a lények nem dinoszauruszok voltak, hanem a hüllők egy másik ágából származnak, és életmódjukban a mai bálnákhoz hasonlítottak, hiszen levegőt lélegeztek és élve szülték utódaikat.

A Blue Anchor nevű helység tengerpartján felfedezett maradványok között egy körülbelül 2 méter hosszú állkapocscsont is volt, ami alapján a kutatók arra következtetnek, hogy az állat hossza elérhette a 25 métert. Az Ichthyotitan severnensis névre keresztelt tengeri szörny nem csak egy új fajt képvisel, hanem az ichthyoszauruszok egy teljesen új nemzetségét is.

A cikkben nem szerepelnek a maja piramisban talált elégetett emberi maradványok és a lelettel kapcsolatos információk, mivel ezek nem kapcsolódnak közvetlenül a tengeri szörny felfedezéséhez.