A Hyundai i30 új generációja megérkezett Magyarországra

Megkezdődött a Hyundai harmadik generációs i30-as modelljének legfrissebb változatának hazai értékesítése, amely a dél-koreai gyártó által kínált, viszonylag kedvező árú, nem SUV kategóriájú újdonság.

A Hyundai már 2017-ben piacra dobta a harmadik generációs i30-at, és most, 2024-ben egy újabb modellfrissítéssel igyekszik fenntartani a vásárlók érdeklődését a Csehországban gyártott, immár hét éves kompakt autó iránt. A legújabb Hyundai i30 modernizált külsővel és technikával érkezik, és továbbra is elérhető 5 ajtós, kombi, valamint sportos fastback kivitelben.

Az új i30 magyarországi alapára 7,9 millió forint, ami magasabb az előző frissítés előtti modell 7 millió forintos alapáránál. A legolcsóbb változatban egy 96 lóerős, 4 hengeres, 1,5 literes motor szolgálja az autó meghajtását. Aki egy kicsit több teljesítményt szeretne, az választhatja a 100 lóerős, 1 literes, 3 hengeres verziót, amelynek alapára 8,3 millió forint, és ehhez 600 ezer forint felárért automata váltó is kérhető.

A 140 lóerős, 1,5 literes lágyhibrid változat Trend alapfelszereltséggel 9,1 millió forinttól érhető el. A kínálat csúcsát a 140 lóerős, automata váltós, 1,5 literes lágyhibrid kombi képviseli, amelynek alapára 11,2 millió forint, de néhány extra hozzáadásával a vételár akár 12 millió forint fölé is emelkedhet.