Új nagytulajdonost szerzett a Deutsche Bank

Németország legnagyobb hitelintézete, a Deutsche Bank új nagytulajdonost kapott, amint az egy hétfőn benyújtott hatósági bejelentésből kiderült. A bank részvényárfolyama a kedvezőtlen tőkepiaci hangulatban jelenleg 2,2%-os csökkenést mutat.

A Reuters információi szerint a Capital Group részesedését a korábbi 0,1%-ról 3,04%-ra növelte a társaságban, azonban a két fél nem kívánta kommentálni a tranzakciót. A kaliforniai Los Angelesben alapított Capital Group, amely mintegy 2600 milliárd dollárt kezel, már korábban is nagytulajdonos volt a Deutsche Bankban, és a Commerzbankban is. 2022 előtt több mint 5%-os részesedéssel bírt a legnagyobb német hitelintézetben, ezt követően azonban jelentősen csökkentette tulajdonrészét.

A Deutsche Bank legnagyobb tulajdonosai között jelenleg a BlackRock 5,86%-os, a Paramount Service Holding 4,54%-os, a Supreme Universal Holdings 3,05%-os, valamint a Capital Group 3,04%-os részesedéssel szerepel.

A részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakításához a Portfolio Trader nyújthat segítséget, amely a Portfolio-Teletrader Kft. által kínált szolgáltatás.