A PannErgy sikeres hőértékesítése az enyhe időjárás ellenére

A PannErgy legfrissebb termelési jelentése szerint a vállalat az enyhe időjárás ellenére is átlag feletti hőértékesítést ért el az év első negyedévében.

A jelentés kiemeli, hogy a 2023-as év hasonló időszakához és az elmúlt évek átlagához képest az időjárás lényegesen enyhébb volt januárt leszámítva, de a fűtési potenciál összességében átlagosnak mondható a vállalatcsoport szintjén. A PannErgy a szokatlanul enyhe időjárási körülmények ellenére is képes volt a bázisidőszak rekord nagyságú hőértékesítését meghaladni, sőt az időszakos tervet is felülmúlta.

A vállalat a negyedéves tervértéket körülbelül 1,9 százalékkal, a bázisidőszakét pedig mintegy 1,3 százalékkal haladta meg, amit elsősorban a folyamatos hatékonyság- és üzembiztonságnövelő fejlesztéseknek köszönhet, figyelembe véve a szökőév támogató hatását is.

A PannErgy továbbra is fenntartja a 2024-es üzleti évre vonatkozó, konszolidált 3 900 - 4 100 millió forintos EBITDA terv tartományának várható teljesülését, amit korábban, 2024. január 15-én publikáltak. A cég közleménye szerint az időjárás változékonysága, amely az elmúlt években is jelentős volt, az idei áprilisban is folytatódott, ami befolyásolhatja a második negyedév hőtermelési teljesítményét.

A Miskolci Geotermikus Rendszer a 2024-es év első negyedévében összesen 272 666 GJ hőenergiát értékesített, ami az elmúlt évek átlagával összhangban van és 1,2 százalékkal haladja meg a 2023-as év hasonló időszakában elért értékesítést. A Győri Geotermikus Rendszer ugyanebben az időszakban 364 186 GJ hőenergiát értékesített, ami nemcsak hogy meghaladja a korábbi évek átlagát, de historikus rekordot is jelent, 1,4 százalékos emelkedéssel a bázisidőszakhoz képest.

A cikkben szereplő adatok alapján a PannErgy részvényárfolyama az idei évben 5,2 százalékkal emelkedett.