Földrengés rázta meg Ausztriát

Vasárnap Ausztriában, Bécsújhely térségében 3,1-es magnitúdójú földrengést észleltek, amelyet a helyi lakosok is megéreztek.

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma szerint a földmozgás vasárnap 17 óra 14 perckor következett be. A rengést a bécsújhelyi lakosság is érzékelte, de károkról egyelőre nem érkezett jelentés a katasztrófavédelemhez. Egy wöllersdorfi nő beszámolója szerint a házak és a bútorok remegtek, valamint hangos dübörgést is hallottak.

A földrengés a magyar határhoz is közel eső területen történt, azonban Magyarországról nem érkezett lakossági bejelentés a történtekkel kapcsolatban. A Vaol információi szerint a térségben februárban is volt egy jelentősebb földmozgás, amelyet egész Burgenlandban érezni lehetett. Az akkori, 4,4-es magnitúdójú rengés epicentruma Gloggnitztől délnyugatra, Eisenstadttól mintegy 56 kilométerre helyezkedett el.

A hazai műszerek is detektáltak földmozgást, az obszervatórium műszereinek mérései alapján.

: Katasztrófavédelem és az osztrák Heute hírei alapján. : Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma közleménye és a Vaol információi alapján. : Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma közleménye az MTI-nek.