A Sztárbox nemzetközi versenyének vitái: Erdei Zsolt is megszólalt

A Sztárbox nemzetközi versenyének körül kialakult helyzet továbbra is feszült, Molnár Áron visszalépése és Hajdú Péter nyilatkozatai után Erdei Zsolt is hozzászólt a történtekhez.

Molnár Áron anyagi nézeteltérések miatt döntött úgy, hogy nem vesz részt a nemzetközi versenyen, helyét Istenes Bence veszi át. Áron szerint a felkészülés költségeit nem fedezte volna a kínált összeg, és emiatt három meccset ingyen kellett volna vívnia. A színész a közösségi oldalán fejtette ki, hogy a felkészülési költségek magukban foglalják az edzők, az étrend, a táplálékkiegészítők, valamint a regenerálódást elősegítő kezelések díját.

Hajdú Péter, aki a gyártó cég producereként vett részt a tárgyalásokon, nem érti Molnár Áron reakcióját és kiemelte, hogy a politika nem játszott szerepet a tárgyalások során. Hajdú szerint Áron több pénzt akart, de mindenki más elfogadta a kínált 15 millió forintot, és a fődíjat, ami 100 ezer dollár. Hajdú úgy véli, hogy a versenyen a bokszolói képességek a lényegesek, nem pedig a politikai hátterek.

Erdei Zsolt, aki maga is profi ökölvívó volt, úgy véli, hogy egy ilyen versenyen nem csak az anyagiak számítanak, hanem a hosszútávú befektetés is fontos, hiszen a résztvevő neve ismertebbé válhat. Erdei szerint a felkészüléshez elég egy ökölvívó-edző, de ha valaki komolyan veszi, akkor másra nem is igazán marad ideje. A táplálékkiegészítők költségeit nehéz megbecsülni, de Erdei szerint ezek szükségesek mindenkinek, nem csak a sportolóknak. Az egykori világbajnok hangsúlyozza, hogy a belső motiváció a döntő, és hogy valaki valóban akarja-e a sikert. Erdei naponta 12 féle vitamint és kiegészítőt szed, amelyeknek 50 ezer forint a kéthavi adagja.

A versenyen Magyarországot Istenes Bence képviseli középsúlyban, az egymillió dollár összdíjazású bokszversenyen. Felmerült a kérdés, hogy miért nem Rácz Jenő, a Sztárbox férfi középsúly kategóriájának második helyezettje lép ringbe Molnár Áron helyett. Rácz Jenő a Story megkeresésére válaszolva elmondta, hogy bár aktívan bokszol, elfoglaltságai miatt – saját éttermének vezetése, médiaszereplések és a Sztárbox második évadának versenyzőinek segítése – nem tudna részt venni a nemzetközi megmérettetésen. Rácz Jenő tiszta szívből szurkol Istenes Bencének, és úgy véli, hogy neki szüksége van arra, hogy megmutathassa, mire képes.

A HELL BOXING KINGS bokszverseny selejtezői már idén júniusban kezdődnek a DVTK Arénában, ezt követően a negyeddöntőket, az elődöntőket és a döntőt az RTL közvetíti élőben idén ősszel. A verseny indulóinak felkészülését a HELL ENERGY Promotion Kft. 15-15 millió forinttal segíti.