Így köszöntötte Kloppot utolsó meccsén a Liverpool tábora

Vasárnap délután a Premier League utolsó fordulójában a Liverpool szurkolói különleges módon búcsúztatták Jürgen Kloppot, a csapat népszerű edzőjét.

A bajnokság záró fordulójában, amikor a Liverpool a Wolverhampton Wanderers csapatát fogadta, a szurkolók figyelme különösen Jürgen Kloppra irányult. A német edző, aki 2015 óta irányította a csapatot, januárban jelentette be, hogy távozik posztjáról. A meccs előtti pillanatokban érzelmektől túlfűtött jelenetek zajlottak, melyek csúcspontja a liverpooli himnusz, a "Never Walk Alone" közös éneklése volt, amelyet a szurkolók minden egyes hazai meccs előtt elénekelnek.

A szurkolók nem csak a stadionban, hanem már a csapat stadionhoz érkező buszánál is hatalmas fogadtatással üdvözölték Kloppot, aki a könnyeit nyelve hallgatta a klub himnuszát. A Liverpool a meccs végeredményétől függetlenül a bajnokság harmadik helyén zárta az idényt 82 ponttal, és az utolsó meccs kezdőcsapatában Szoboszlai Dominik nem kapott helyet, de csereként a 81. percben állt be.

Vasárnap a lelátón helyet foglaló emberek hosszú perceken át éltették Kloppot, miközben a játékosai bemelegítettek a gyepen. A kispadon ülő Klopp pedig elérzékenyült, látszott rajta, hogy gombócot érez a torkában, lehet, nem is tudott volna megszólalni, ha valaki odanyom egy mikrofont az orra alá. A drukkerek már az utcán is fergeteges hangulatot teremtettek, úgy fogadták a játékosokat, mintha most nyerték volna meg a Premier League-t, de a felhajtás elsősorban Kloppnak szólt, akit tényleg hatalmas szeretet övez a városban.

A Liverpool 2-0-ra győzte le a Wolverhampton Wandererst, és Klopp folyamatosan mosolygott, igyekezett kiélvezni minden pillanatot a búcsúmeccsén. A győzelmet Alexis MacAllister és Jarell Quansah góljaival biztosították be. A szurkolók közös énekléssel, hatalmas drapériákkal és koreográfiával búcsúztatták Kloppot, aki egy időre biztosan visszavonul az edzősködéstől, és állítása szerint már nem tér vissza Angliába.

A Premier League bajnoki címét a Manchester City szerezte meg sorozatban negyedszer, miután az utolsó fordulóban 3-1-re legyőzte a West Ham Unitedet. Pep Guardiola csapata 91 ponttal zárt az élen, 2 ponttal előzték meg a második Arsenalt. A City játékosai vagy berohantak az öltözőbe, vagy a szurkolókkal ölelkeztek, hatalmas örömünnep kezdődött a lefújás után. Az ezüstérmes Arsenal hazai pályán gyűrte le az Evertont, míg a negyedik helyen az Aston Villa zárt, amely Londonban kapott egy ötöst a Crystal Palace-tól.

Az európai kupaszereplésért hajtó csapatok közül a Chelsea mellett a Tottenham Hotspur, a Newcastle United és a Manchester United is nyert. A Tottenham az ötödik helyen zárva az Európa-ligában indulhat, míg a hatodik Chelsea sorsa az FA Kupa-döntő után dől el. Amennyiben a Manchester City ott is címet véd, akkor a Chelsea Európa-liga-, a bajnoki hetedik Newcastle pedig Konferencia-liga-résztvevő lesz. Ha azonban a Manchester United nyeri az FA-kupát, akkor a bajnokságban nyolcadik helyen záró United szerzi meg a másik Európa-ligás helyet, és akkor a Chelsea-nek csak a Konferencia-liga marad, a Newcastle pedig nem indulhat Európában.

Az már korábban eldőlt, hogy a Luton Town, a Burnley és a végül 104 kapott góllal záró Sheffield United búcsúzik az élvonaltól, amelynek a következő idényben a Leicester City és az Ipswich Town mellett a jövő vasárnapi Leeds United-Southampton mérkőzés győztese lesz a tagja.