Márkó és Barna Síkideg Élőben: Miért hazudik a mosógépem?

Márkó és Barna a Dante Közösségi Alkotótérből jelentkezett, ahol változatos internetes posztokat gyűjtöttek össze, többek között ingyen ágyat keresőktől, 32 négyzetméteres pizzát kereső nyíregyháziaktól, és bútorvásárra légyottra partnert keresőktől.

A fiúk ezen a héten is teltház előtt idegeskedtek, és számos érdekes témát érintettek. Márkó például arról beszélt, hogy észrevette: háztartási gépei nem mondják az igazat. A mosógépe például azt állítja, hogy egy perc van hátra, de valójában két és fél perc telik el. Barna pedig a mikrohullámú sütőjének túlzott csipogását találta idegesítőnek.

Barna összegyűjtötte azokat a boltokat, amelyek megjelenése a környéken arra utalhat, hogy hamarosan megduplázódik az albérlet ára. Ilyenek például a pasztellszínű kutyapórázakat árusító boltok, a ketchup nélküli Smash burgerezők, ahol csak házi epres bazsalikomos paradicsomszósz kapható, vagy a humoros nevű pizzákat kínáló "napoletana" pizzázók. A design- és gardróbvásárok szintén albérletár-növelő hatásúak lehetnek.

Márkó a NAV-val kapcsolatos ügyintézési nehézségeiről is beszámolt. Az EBEV-től kezdve a magyarorszag.hu-n át a webes ügysegédig számos platformon próbálta megtalálni a szükséges információkat, de végül csak egy "Végzés!" címszóval ellátott válaszlevelet kapott, amely szerint "egyéb ok" miatt vétett végzetes hibát.

Barna szerint vannak olyan dolgok, amelyeket az emberek csak úgy tesznek, mintha élveznék, miközben valójában utálják. Ilyen például a szénsavas víz, a kombucha, vagy a musical műfaj, amelyekben a szereplők életszerűtlenül tökéletesen tudják a szöveget és a koreográfiát.

A fiúk az élő adásokkal kapcsolatos kritikákról is beszélgettek. Márkó szerint nem lehet mindig mindenki elvárásainak megfelelni, míg Barna fontosnak tartja a kritikák figyelembe vételét, de hangsúlyozta, hogy a formátumok változtatása és kísérletezés szükséges egy adott ponton. Márkó hozzátette, hogy egy produkció organikus fejlődése természetes, és éppen az lenne a probléma, ha nem változnának az idők során.

Márkó és Barna Síkideg élőben következő előadása május 22-én lesz a Mad Garden Budában, Szirmai Gergő vendégszereplésével. Jegyek a tixa.hu oldalon érhetők el.