Tüzes beszéddel kezdte az idei kampányszezont a kormánypártok oldaláról Orbán Viktor miniszterelnök. A kegyelmi ügyet sírba tenni próbáló miniszterelnök előtt kettő feladat volt, megoldani a kormánypártok nőproblémáját, ez Szentkirályi Alexandra jelölésével megtörtént, továbbá újra egyenesbe hozni a méltán híres kampánygépezetet.

A permanens forradalom következő állomása tehát a Nemzeti Múzeum volt, ahol a márciusi ifjak előtt tisztelegve mondott beszédet a kormányfő, mely még el sem kezdődött, máris ellentüntetők jelentek meg. A Szikra Mozgalom és a Tanítanék aktivistái bejutottak a múzeumhoz, ahol tükröt tartottak Orbánnak. Ezt a kormánypárti szimpatizánsok meglátták, megpróbálták kivenni a kezükből a tükröket, miközben azt kiabálták

Mennyi az órabér? Soros! Haynau!

A kezdés előtt még Szabó Bálint elfújta a Takarodót a miniszterelnöknek, de ez sem állította meg, elkezdte ünnepi beszédét.

A márciusi ifjak szülei tudták, hogy haza csak addig van, amíg van, aki szeresse. Tudták, hogy a magyar haza örökös fenyegetettség árnyékában él

- mondta a miniszterelnök.

Ezzel szemben a kormányfő szerint az emberek nyugaton semmiből jönnek és semmibe mennek, ezért háborúkat robbantanak ki, világokat rombolnak, országhatárokat rajzolnak át, és sáska módjára legelnek le minket. A kérdés nem az, hogy milyen világot hagyunk gyermekeinknek, hanem, hogy milyen gyerekeket hagyunk a világnak. A magyarok jöttek valahonnan és tartanak valahová – tette hozzá Orbán.

A genderpropaganda árnyéka is visszatért, a miniszterelnök szót ejtett arról, hogy szerinte nyugaton az emberek csak úgy eldöntik, fiúk lesznek-e vagy lányok, mi számukra a család, a hazájuk pedig a szemükben nem több, mint működési terület. A kormányfő szerint olyan házat kell építenünk, ahol nincsen felettünk háziúr, hisz a legnagyobb dolog ami velünk történhetett, az az, hogy magyarnak születtünk.

Orbán szerint szuverenista fordulat előtt állunk, el kell foglalnunk Brüsszelt. Az EU-ellenes retorika új sebességbe lett kapcsolva. A miniszterelnök szerint már 500 éve is tudni lehetett, minket nem lehet csak úgy elfoglalni, vagy megtörtni.

Elfogyott a félhold, elkopott a kétfejű sas karma, és elvásott a vörös csillag is

- mondta Orbán, aki szerint Európa ma a magyar élettől idegen dolgokat akar ránk erőltetni: migránsok betelepítését, gyerekek átnevelését, háborút, de mi nem engedünk nekik. Úgy folytatta: Brüsszel nem az első birodalom, ami szemet vetett Magyarországra, mert bennünket meghódolásra kényszeríteni kétszeres siker, ezzel lehet elvenni a többi mozgólódó rebellis kedvét is.

Ideje, hogy fellázadjunk! Sorsfordító év ez, az év elején még egyedül voltunk, az év végére pedig mi leszünk a többség a nyugati világban

- közölte a kormányfő.

Szerinte a lengyeleket elsodorta a Soros-féle baloldal szökőárja, de a szlovákok lábra kaptak, a csehek ébredeznek, az osztrákok készülődnek, az olaszok lassan irányba állnak, a hollandok már talpon, és „föllázadtak” az amerikaiak is. Orbán szerint a szuverenista fordulat révén Európában és Amerikában is „helyreállhat a normális élet (…), és megnyithatjuk a nyugati nemzetek új, nagy korszakát”, amelyben mindenki megtalálhatja a maga számítását, „kivéve, akik hitszegő módon hátba támadták a hazájukat (…), aknamunkát folytatnak Brüsszelben, (…) akik eladták magukat (…), és rosszabbak, mint a labancok és a muszkavezetők voltak. Nekik az árulók sorsa jut majd.”

Nem bújhatsz el, döntened kell: kiállsz a hazádért, vagy inkább idegenek kenyerét eszed? És mi is megtudjuk, hogy milyen gyerekeket hagytunk a világra

– foglalta össze az EP-választás tétjét és foglalta keretes szerkezetbe a beszédét Orbán Viktor, aki szokás szerint azzal zárt: „a Jóisten mindannyiunk felett, Magyarország mindenek előtt”.

Fotó: MTI