Gál Kinga: Háború vagy a béke, ez a választás tétje

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának elnöke, Gál Kinga a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában beszélt arról, hogy változásra van szükség Brüsszelben, különben Európa háborúba sodródik.

Gál Kinga szerint a június 9-i választás tétje nem más, mint a háború vagy a béke. A politikus úgy véli, hogy a béke megőrzése érdekében szükség van a változásra, és ebben a Fidesz jelenti a garanciát. A képviselő hangsúlyozta, hogy a választásokon nagy a tét, és ezért erős kampányra számít.

A Fidesz alelnöke a manifesztumot rövid, de velős dokumentumnak nevezte, amely azonosítja a Brüsszelben tapasztalható legfőbb problémákat. Gál Kinga a NatCon eseményekre utalva elmondta, hogy Nyugat-Európában és Brüsszelben komoly problémák vannak, például a szólásszabadság és a véleménynyilvánítás szabadságának veszélyeztetése miatt.

A képviselő szerint húsz évvel az uniós csatlakozás után olyan helyzet állt elő Nyugat-Európában, hogy egy rendezvényt betiltottak a résztvevők tradicionalista, konzervatív nézetei és a nemzeti szuverenitás védelmére való összpontosításuk miatt.

Gál Kinga kijelentette, hogy véget kell vetni az ideológiai háborúnak és a gondolatrendőrségnek, amely jelenleg Brüsszelben uralkodik. A politikus szerint nemet kell mondani a háborúra, a migrációra, valamint a gender- és LMBTQ-propagandára.

A képviselő szerint az Európai Parlament elvesztette a realitásérzékét és józanságát, és olyan dolgokat erőltet, amelyek rosszak az európai embereknek. Gál Kinga figyelmeztetett, hogy ha nem történik változás Brüsszelben, akkor Európa háborúba sodródik, a migrációs hullámok tönkretehetik az európai nemzeteket, és a genderpropaganda elveheti a gyermekek jövőjét.

A Fidesz politikusai az egyre erősebb nyomás ellenére is kitartanak az illegális migráció, a genderpropaganda elutasítása mellett, és kiállnak a békéért, valamint a fegyverszünet és a béketárgyalások szükségességét hangsúlyozzák.

Gál Kinga szerint a "dollárbaloldal" megszavazta az összes háborús jelentést és az illegális migrációt támogató határozatot, ezért nem védik meg a magyar nemzeti érdekeket. A politikus úgy véli, hogy a baloldali képviselőket megvették, és azoknak teljesítenek, akik a megrendelők.

A képviselő érezhetőnek tartja Európában a változás iránti igényt, amelyet jelenleg a jobboldali konzervatív erők képviselnek. Gál Kinga bízik benne, hogy a megerősödött, együttműködő konzervatív jobboldal a választások után el tudja hozni a szükséges valódi változást Európának.

Az Európai Parlament által társfinanszírozott rovat. Az Európai Parlament a tartalomért azonban nem vonható felelősségre.