Tragikus baleset és tömegkarambol az M1-es autópályán

Kétszer is elgázoltak egy embert az M1-es autópályán, ami miatt teljes útzár lépett életbe mindkét irányban.

Csütörtök délután két baleset is történt az M1-es autópályán, amelyek következtében teljes útzárat rendeltek el. Bicske térségében, a Budapest felé vezető oldalon hat jármű ütközött össze, a balesetben összesen tíz ember utazott. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, és a baleset miatt mindkét irányban lezárták az autópályát.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a tömegkarambol az autópálya 36-37-es kilométerénél történt, ahol a bicskei önkormányzati és az önkéntes tűzoltók, valamint a társhatóságok járművei is megjelentek a beavatkozásra.

Az Útinform információi szerint nem sokkal távolabb, Biatorbágy térségében is történt egy baleset, amely szintén az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalát érintette, és emiatt több mint 5 kilométeres torlódás alakult ki. A Hegyeshalom felé vezető oldalon a torlódás meghaladta a 7 km-t, Budapest felé pedig a 4 km-t. Aki teheti, az 1-es főúton kerülhet, de már ott is erős forgalomra, torlódásra kell számítani.

Az MTI helyszínről származó információi szerint az egyik oldalon elütöttek egy embert, aki a másik oldalra repült át, és ott ismét elgázolták. A férfi állapotáról jelenleg nincsenek részletek.

A rendőrség a Győr, és a Budapest felé vezető oldalon – teljes útlezárás mellett – megkezdte a helyszínelést. Budapest felé már lehetőség szerint az 56-os kilométerszelvénynél, Győr felé haladva pedig a 27-es kilométerszelvénynél térjenek le az autópályáról. A Hegyeshalom felé vezető oldalt a 27-es Zsámbék/Herceghalom csomópontban leterelik a forgalmat.