Új kollégium épül Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem közbeszerzési pályázatot hirdetett egy új, 700 férőhelyes kollégium építésére a Science Park területén.

A Magyar Építők információi szerint az U alakú, földszint plusz hat emeletes diákszállóban két-háromfős szobák lesznek kialakítva. A tervek szerint a 300 szobás kollégiumban 290 kétszemélyes és 10 háromszemélyes szoba található majd, valamint 43 vendégszoba is helyet kap, amelyek összesen további 96 fő elszállásolására lesznek alkalmasak.

A kollégiumban nem csak szálláshelyek, hanem közösségi terek, konyha, étkező és tanulószobák is kialakításra kerülnek. Ezeket az U alak szárainak töréspontjainál helyezik el. A pinceszinten egy közel 4000 négyzetméteres, kétszintes többfunkciós tornaterem is helyet kap, továbbá a földszinten akadálymentes terek is létesülnek. A kollégium környékén parkolók és kerékpártároló is épül.

A Szegedi Tudományegyetem Science Parkja az ELI ALPS lézeres kutatóközpont körül jön létre, ahol az egyetem 20 hektáron oktatási és kutatási célú beruházásokat hajt végre. A park első létesítményét, az Inkubátorházat 2022-ben adták át, és a tervek szerint egy látogató- és konferenciaközpont, valamint egy campusépület is megvalósul majd, amelynek része lesz az Öthalmi Campus Kollégium is. A kollégium terveit a 4D Építész Stúdió Kft. dolgozta ki, a helyszínen jelenleg egy régi iskolaépület áll, amelyet a kivitelezőnek el kell bontania a kollégium építése előtt. Az új kollégium a Science Park területén, az egykori laktanya helyén épül majd, és a 706 fő elszállásolására alkalmas épület több mint 20 ezer négyzetméteres lesz.