Német politikusok elleni támadások Stuttgartban

Németországban egyre gyakoribbak a politikusok elleni erőszakos cselekmények, legutóbb Stuttgartban érte támadás a jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD) párt tagjait.

Stuttgartban, a német alaptörvény elfogadásának 75. évfordulójának ünnepsége előtt a tartományi parlament előtt támadás érte a német politikusok egy csoportját. A helyszínen ketten könnyebben megsérültek, amit a helyi rendőrség csütörtökön jelentett be.

Az AfD politikájának ellenzői szerda este gyűltek össze a városi operaház előtti téren, ahol elzárták a párt információs pultját és tiltakozó plakátokat emeltek magasba. A képviselők csoportját verbális és fizikai atrocitások érték.

A támadók a helyszínről elmenekültek, de a rendőrségnek sikerült elfogni közülük két nőt, egy 19 és egy 23 éves személyt, akik jelenleg rendőri kihallgatás alatt állnak. A többi támadót még keresik.

Az utóbbi időben Németországban megnövekedett a politikusok elleni támadások száma, ami országszerte aggodalmat és felháborodást vált ki. Csak a múlt héten több politikai erőszakos esemény is történt, többek között Franziska Giffey berlini szenátor és Matthias Ecké államtitkár ellen is.

A Zöldek politikusai és aktivistái voltak a leggyakoribb célpontok az atrocitások tekintetében a tavalyi évben, de az AfD tagjai is gyakran érintettek voltak. Az események tükrében fontos megemlékezni a történelem sötét időszakairól is, mint például a II. világháború végnapjairól, amikor a Harmadik Birodalom bukása után a békeszerződés aláírásával véget ért a konfliktus Európában.