Szexuális erőszak és az ahhoz szükséges feltételek biztosítása miatt indítványozta a Bicskei Járási Ügyészség egy férfi letartóztatását, aki ajándékokkal és közös programokkal férkőzött gyerekek bizalmába azért, hogy szexuális kapcsolatot létesítsen velük – derül ki a Fejér Vármegyei Főügyészség közleményéből, amit a hvg.hu idézett.

Mint írják, a gyanúsított több kiskorú fiúval létesített elektronikusan és személyesen kapcsolatot, közös programokkal és kisebb értékű ajándékokkal vezette meg őket és azt is felajánlotta nekik, töltsék az éjszakát a lakásában.

A személyes találkozók során kinyilvánította a gyerekekkel kapcsolatos érzelmeit, testi kapcsolatba lépett velük, a kezüket simogatta és megcsókolta.

Egy héttel ezelőtt, február végén kapták el a rendőrök, miután a férfi Budapesten a kocsijába ültetett egy alig 12 éves gyereket azzal, hogy a szülei biztosan nem elleneznék, ha vele tartana Bicskére. Az autóban megfogta a gyerek kezét, aki tiltakozásként elrántotta azt, végül egy bicskei parkolóban igazoltatták a rendőrök.

A férfi magát egy halott személy jogosítványával próbálta igazolni.

Kiderült az is, a férfi hamis, holland igazolványt akart online rendelni, egy hasonló bűncselekmény miatt pedig már büntetőeljárás folyik ellene. Az ügyészség szerint reális veszélye van a bűnismétlésnek és megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, az érveléssel a bíróság is egyetértett, így elrendelték letartóztatását.

Fotó: Facebook