Esztergomi kórházban tombolt egy férfi, sokkolóval fékezték meg

Egy dühöngő férfi esztergomi kórházban tört-zúzott és több embert is megvert, a rendőrség sokkolóval vetett véget az amokfutásának.

Az események a Komárom-Esztergom megyei rendőrség tájékoztatása szerint április 6-án este zajlottak le. Egy 24 éves férfi, O. Róbert rossz hírt kapott egy közeli hozzátartozójáról, amiután elvesztette az önuralmát. Az indulatait először a kórház berendezéseinek rongálásával vezette le: ütlegelte az ajtókat, felborított egy szekrényt, kidobott két széket az ablakon, és kitépett egy radiátorelemet a falból.

Az eszkalálódó helyzetben a férfi nem csak tárgyakban vezette le dühét, hanem az egészségügyi dolgozók is az agresszió célpontjává váltak. Először egy ápolóra és egy betegszállítóra támadt, majd a helyszínre érkező orvost és a biztonsági őrt is többször megütötte. A támadás következtében négy személy sérült meg, közülük ketten súlyos, ketten pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek.

A rendőrség a helyszínre érkezve sokkolóval, testi kényszer alkalmazásával és bilinccsel fékezte meg a férfit. Az esztergomi rendőrkapitányság munkatársai ezután előállították, kihallgatták, és őrizetbe vették. A férfi ellen több bűncselekmény miatt is eljárás indult, többek között rongálás vétség, súlyos testi sértés bűntette és annak kísérlete, valamint közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette gyanújával. Az utóbbiért akár 5 éves börtönbüntetést is kaphat.