Holly, a négylábú hős

Egy berni pásztor, Holly kutya mentette meg gazdája, Gabriella és családjának életét, amikor észlelte a hajnali tűzesetet és felébresztette őket.

Gabriella szerint Holly, a mosolygós pofájú berni pásztor, aki a házban alszik velük, életmentő szerepet játszott, amikor a családi házuk Gyöngyösön kigyulladt. A kutya rohangálása és behatolása a hálószobába ébresztette fel őket, ami lehetővé tette, hogy időben észleljék a veszélyt és elhagyják az épületet.

A tűz a teraszon kezdődött, és Gabriella csak annyit tudott kiáltani, hogy "baj van", mielőtt a család rémülten megkezdte volna a kulcsok keresését. A teraszajtó használata lehetetlenné vált a lángok miatt, így a bejárati ajtón keresztül menekültek ki, miközben Hollyt vissza kellett tartani, hogy ne rohanjon vissza az épületbe. Gabriella elmondása szerint, ha Holly nem ébreszti fel őket, valószínűleg bennégettek volna a házban.

A tűzoltók érkezésekor már nem lehetett megmenteni a házat, csak a falak maradtak meg. Gabriella, aki a válása után egyedül építette fel a házat, most az anyjánál lakik, és bár szeretné újraépíteni otthonát, a lányának még nem merte elmondani a történteket. A lánya az eseményeket nehezen dolgozza fel, Holly pedig stresszes állapotba kerül, amikor visszamennek a házhoz.

A tűz keletkezésének okát még vizsgálják, de feltételezések szerint elektromos zárlat okozhatta a bajt.

A gyöngyösi önkormányzat, a családtagok és barátok is támogatják Gabriellát és családját az újrakezdésben. Ha valaki segíteni szeretne, Gabriella számlaszámára lehet utalni.