Anyajegy buktatta le az esztergomi férfit

Egy esztergomi férfi, aki több bűncselekményt is elkövetett, ikertestvére adataival próbálta megtéveszteni a rendőröket, de egy anyajegy árulta el. A police.hu beszámolója szerint az esztergomi ikerpár egyik tagja az utóbbi időben több bűncselekményt követett el a város térségében. A férfi azért, hogy elkerülje a felelősségre vonást, a testvére adatait használta fel, azonban a rendőrök tudták, hogy egy anyajegy segítségével megkülönböztethetik őket.

L. Ferenc január 22-én 18 óra körül egy esztergomi házból lopott el egy táskát, amely több személy bankkártyáját tartalmazta, és alig egy órával később az egyikkel vásárolt is több mint 20 ezer forint értékben. A férfi ugyanezen a napon kora délután, valamint március 29-én is szabálysértéseket követett el, amiért helyszíni bírságot szabtak ki rá.

A büntetés elkerülése végett a férfi tavaly készített okmányokat adott át, amelyeket ikertestvére nevére állítottak ki. Ezeket az okmányokat szándékosan használta, és a nyomtatványokat is testvére nevében írta alá.

A rendőrök azonban L. Ferenc orrán lévő anyajegye alapján felismerték, előállították és gyanúsítottként kihallgatták. Az Esztergomi Rendőrkapitányságon lopás, közokirat-hamisítás és csalás miatt indult ellene büntetőeljárás. A gyanúsított korábban már ismert volt az esztergomi rendőrök számára, mivel többek között kifosztás, lopás, zaklatás, hatóság félrevezetése, hamis vád és kábítószer birtoklása miatt is folyt ellene eljárás.

A rendőrség kihallgatása után őrizetbe vették a férfit, és a bíróság elrendelte a letartóztatását.