„Kérsz egy golyót?” – Játékpisztollyal rabolt ki egy pizzafutárt Hevesen

Csütörtökön a rendőrség letartóztatta azt a férfit Hevesen, aki egy játékfegyverrel 70 ezer forintot rabolt el egy pizzafutártól a saját otthona előtt.

A gyanúsított pizzát rendelt, és amikor a futár megérkezett, fizetés helyett egy húszasból való visszaadást kért. A futár igent mondott, erre a férfi elővett egy igazi fegyverre megtévesztően hasonlító játékpisztolyt, és azt az áldozatához szorította. A futár elmondása szerint a rabló többször is felszólította, hogy adja át a pénzt, de ő nemet mondott. Ekkor a támadó kivette a pénzt a futár zsebéből.

Az eset után a futár azonnal értesítette a rendőrséget, akiknek nem okozott gondot a tettes elfogása, mivel az a saját háza előtt követte el a bűncselekményt. A futár a történteket így idézte fel: "Remegett a kezem, meg izgultam kicsit, ilyenek."

A vádlott családja fenyegetőzött a TV2 stábjával, amikor azok a helyszínre érkeztek forgatni. A rablót 30 napra őrizetbe vették, és a bíróság akár 10 év szabadságvesztésre is ítélheti, ha bűnösnek találják.

Egy korábbi esetben egy fiatalkorút ítéltek fogházbüntetésre, aki társaival együtt játékpisztollyal rabolt ki négy kiskorút a Gellérthegyen. Egy másik esetben pedig egy férfi próbált meg hasonló módszerrel rabolni egy houston-i étteremben, de ott egy vendég lelőtte.