Egykor fideszes alpolgármester csatlakozik az Éljen Szombathely! Egyesület listájához

A szombathelyi önkormányzati választásokon az Éljen Szombathely! Egyesület listáján indul Koczka Tibor, aki korábban a Fidesz alpolgármestere volt a városban.

A június 9-i választáson Koczka Tibor, aki egy cikluson keresztül Szombathely Fideszes alpolgármestere volt, most független képviselőként az Éljen Szombathely! Egyesület listáján indul. Tóth Kálmán, az egyesület elnöke és Nemény András polgármester jelentették be ezt a hírt egy rendkívüli sajtótájékoztatón.

Koczka Tibor, ha mandátumot szerez, továbbra is függetlenként fog tevékenykedni a közgyűlésben, és nem lesz a frakció tagja. Nemény András polgármester kiemelte, hogy az elmúlt öt év során hatékonyan tudtak együttműködni Koczka Tiborral, aki bár jobboldali gondolkodású, de képes volt partnerként közreműködni a város ügyeiben.

Tóth Kálmán szerint Koczka Tibor a választási listán az ötödik helyen szerepel, amely mandátumszerző pozíció lehet. Koczka Tibor elmondása szerint, ha a városvezetés továbbra is megkapja a bizalmat, akkor ő a következő öt évben is kész szolgálni a várost, akár képviselőként, akár más formában.

Koczka Tibor 2014 és 2019 között töltötte be a fideszes alpolgármesteri posztot Szombathelyen, de a következő ciklusban a párt már nem indította őt, így független polgármester-jelöltként vágott neki a választásnak a Pro Savaria Egyesület támogatásával. A Fidesz helyi szervezete kizárta a soraiból, miután hivatalosan jelöltté vált a párt jelöltjével szemben. Nemény András ellenében alulmaradt, és nem került be a testületbe, de egy évvel később Molnár Miklós helyére megválasztva ismét mandátumot szerzett.

(MTI)