Határ úti metróállomáson történt verekedés és rongálás

A rendőrség 48 órán belül elfogta a Határ úti metróállomásnál történt keddi dulakodás résztvevőit, köztük egy 16 éves fiút, aki jelentős kárt okozott a helyszínen.

  1. április 23-án délután két ismerős társaság tagjai kerültek összetűzésbe a Határ úti metróállomás aluljárójában. A szóváltásból dulakodás alakult ki, mely során a felek egymást rúgták és ütötték, ami egy nő esetében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket eredményezett.

Az incidens során egy 16 éves fiú, aki az egyik csoport tagja volt, erőteljes rúgással megrongálta az aluljárót a felszínre vezető lift fotocellás ajtaját, ezzel kétmillió forintos kárt okozva.

A kispesti nyomozók az eseményeket követő adatgyűjtés után azonosították és 2024. április 25-én elfogták az elkövetőket, majd előállították őket a XIX. Kerületi Rendőrkapitányságra.

A verekedésben részt vevő egy 29 éves nőt és egy 27 éves férfit garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, míg a 16 éves fiú ellen rongálás bűntettének gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrség a további intézkedéseket megteszi az ügyben - tájékoztat a police.hu.