Üvegszilánkos étel az iregszemcsei iskolában

Több gyerek megsérült az iregszemcsei általános iskolában ebéd közben, amikor üvegszilánkot és dörzsidarabot találtak az ételben. Az ATV Híradója szerint a szülők feljelentést tettek, a konyhát azonnal bezárták, és az üzemeltető ellen a rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen, valamint a Nébih is vizsgálatot indított.

Egy gyermek sírva futott édesanyjához, miután megette az ebédjét, mert valami felsértette a száját, és az nagyon vérzik – számolt be az ATV Híradója. A tanárok az eset után azonnal számon kérték a konyhásokat, akik azzal védekeztek, hogy nem tudják, hogyan kerülhetett üvegszilánk az ételbe.

Az ügy kapcsán egy iregszemcsei polgármester-jelölt szerint a konyhán dolgozók tudtak az üvegszilánkokról, de ennek ellenére nem állították le az ételosztást. Ő ezt súlyos emberi mulasztásnak tartja. Keresztes László Lóránt, az LMP országgyűlési képviselője Pintér Sándor belügyminiszterhez fordult, hogy vizsgálják meg, milyen szabályozással és ellenőrzéssel lehetne elkerülni a hasonló eseteket.