A magyar női 3×3-as kosárválogatott két győzelemmel kezdte az olimpiai selejtezőt

A magyar női 3×3-as kosárlabda válogatott sikeresen rajtolt a debreceni olimpiai selejtezőtornán, miután megnyerte az első két mérkőzését.

A Böröndy Vivien, Kiss Virág, Papp Klaudia, Szabó Fanni alkotta csapat először Izrael ellen lépett pályára, és 21-16-os eredménnyel diadalmaskodott. A második meccsen az Európa-bajnok holland csapat jelentette a kihívást, amelyet szoros küzdelemben, 13-11-re sikerült legyőzniük.

Földi Attila szövetségi kapitány elégedetten nyilatkozott a csapat teljesítményéről, kiemelve a küzdőszellemet és a fizikai felkészültséget. Külön kiemelte a hollandok elleni győzelmet, mivel korábban sportszerűtlen hibával sérülést okoztak a magyar játékosoknak.

A csoportból az első két helyezett jut tovább a vasárnapi negyeddöntőbe. A torna zárónapján kerül sor az elődöntőkre, a bronzmérkőzésre és a döntőre is. Az olimpiai kvótát végül a legjobb három csapat szerezheti meg.

A magyar válogatott a csoport utolsó mérkőzését szombat este játssza Olaszország ellen, ahol további győzelemmel biztosíthatja helyét a negyeddöntőben. Földi Attila szerint fontos lenne az olaszok elleni győzelem, mert akkor csoportelsőként valószínűleg sikerülne elkerülni a legerősebbnek tartott Kanadát a negyeddöntőben.

Végeredmények a D csoportban

  • Magyarország-Hollandia: 13-11
  • Magyarország-Izrael: 21-16
  • Hollandia-Olaszország: 13-9
  • Olaszország-Izrael: 21-11

Jelenlegi állás a csoportban: 1. Magyarország 2 győzelem/2 mérkőzés, 2. Hollandia 1/2, Olaszország 1/2, Izrael 0/2.

Pénteken a férfi válogatotté lesz a főszerep, Csirke Ferenc szakvezető gárdája – Ivosev Tamás, Demeter Attila, Komma László és Uros Rosics – Izraellel vívja az első meccsét, majd Puerto Rico következik. Szombaton Ausztria ellen zárul majd a csoportkör.

Mindkét nemnél csoportonként az első két gárda jut tovább a vasárnapi negyeddöntőbe, s a zárónapon rendezik az elődöntőt, a bronzmérkőzést és a finálét is. A hajdúsági viadalról az első három-három együttes mehet majd az olimpiára.